Во обид да понудат решение за бројните предизвици забележани во блокчеин индустријата, различни развивачи излегоа со уникатни проекти.

Овие крипто-проекти базирани на блокчејн се воведени во системот, со секој ветува дека ќе реши одреден проблем. Проектот Анкр е еден од овие проекти и претставува основа за овој преглед.

Сепак, проектот Анкр навистина верува во облак компјутери како идна надеж. Тоа е Web3 рамка и вкрстено лансирање на определен обем, платформа. Се користи за да се зголеми ефикасноста во блокирниот екосистем Ethereum преку заглавување, градење dApps и домаќин.

Тимот смета дека е потребно да се има децентрализирана опција за неодамнешните монополи на Google, Azure, Alibaba Cloud и AWS. Целта е да се искористи компјутерската моќ што е неактивна за обезбедени податоци и облачни услуги.

Овој преглед на Ankr дава повеќе информации во врска со проектот Ankr. Тоа е добро парче за секој што сака да разбере повеќе за идеологијата на проектот. Прегледот на Анкр исто така содржи информации за токенот Анкр и неговата употреба.

Што е тоа Анкр?

Ова е Ethereum блокчејн облак веб 3.0 инфраструктура. Децентрализирана економија што помага за монетизација на просторниот капацитет на „неактивниот“ центар за податоци. Користи заеднички ресурси при обезбедување достапни и достапни алтернативи за хостирање засновани на блокчејн.

Со своите уникатни функции, се чини дека е поповолно да се најде меѓу највисоко тргуваните крипто. Ankr има за цел да создаде пазар и инфраструктурна платформа за распоредување на стек на веб 3.0. Оттука, овозможување на крајните корисници и давателите на ресурси врска со апликациите Дефи и блокчеин технологиите.

Добро е да се напомене дека инфраструктурата во облак Анкр е не споделена и работи независно во споредба со другите јавни даватели на облак. Се напојува преку центри за податоци кои се дистрибуираат географски за да се зголеми неговото ниво на отпорност и стабилност.

Анкр поседува капацитет да им обезбеди на клиентите и развивачите на претпријатието потенцијал за распоредување 100+ типови на блокчејн јазли. Некои од клучните елементи се децентрализирана инфраструктура, распоредување на јазли со кликнување на глувчето и автоматско управување со употреба на природна технологија на облак и Кубернети.

Тимот Анкр

Главниот тим на Анкр се состои од шеснаесет силни членови. Многу од нив се дипломирани студенти на калифорнискиот универзитет Беркли со силна техничка дисциплина и инженерско потекло.

Малкумина од нив се впуштија во други деловни активности пред да се приклучат на тимот на Анкр, додека други имаат ограничено искуство во маркетингот. Тимот ја основа мрежата во 2017 година на Универзитетот како заедничка компјутерска платформа која користи технологија на блокчејн.

Основачот Чендлер Сонг е дипломиран електротехника и компјутерски науки на калифорнискиот универзитет Беркли. Тој има долгогодишно работно искуство како инженер со AmazonWeb Serv. Тој во моментов е извршен директор на Анкр.

Чендлер го усвои Биткоин рано и му помагаше во развојот на почетната брокерска компанија за недвижнини „СитиСпајд“, newујорк.

Рајан Фанг, ко-основач, исто така е дипломиран калифорниски универзитет. Тој претставува диплома за деловна администрација и статистика. Тој беше банкар и научник за податоци во глобална фирма за инвестиции и финансии, Морган Стенли и Кредит Свис.

Чендлер Сонг го иницираше Рајан Фанг во блокчејн и Биткоин во 2014 година во текот на нивната (прва година) и го убеди да купи 22 биткоин.

Тие ги користеа овие биткоини во 2017 година за да го финансираат проектот (Анкр). Чендлер и Рајан и двајцата ги препознаа предностите на пазарот на облачни компјутери како алатка за подобрување на глобалната иновација. Тие се одлучија да изградат економичен децентрализиран облак врз основа на оваа идеја.

Друг основач член Стенли Ву е еден од првите инженери кои работат со веб-услуги на Амазон околу 2008 година. Тој се стекна со основано знаење за облак компјутерите таму како Technology Lead пред да се приклучи на Анкр.

Покрај тоа, тој беше дел од тимот на Алекса Интенет. Тој претставува добро познавање на технологиите на прелистувачи, дистрибуирани системи од големи размери, технологии на пребарувачи и развој на целосни стекови.

Сонг Лиу е уште еден забележителен член на тимот. Студирал електротехника на Универзитетот во Шангај iaиао Тонг и служи како главен инженер за безбедност на Анкр. Тој ја презеде оваа позиција заради неговото искуство во работата со „Мајкрософт“ и други како етички хакер откривајќи недостатоци и грешки во софтверот.

Пред да се приклучи на тимот на Анкр, Сонг Лиу беше висок инженерски персонал на мрежите (Пало Алто). Тој исто така бил персонал на Електронска уметност, каде што работел како сениор инженер за услуги. И се здоби со двегодишно искуство во Гигамон, дистрибуирана платформа за испорака на безбедност.

Тој работел со „Generalенерал електрик“ како архитект на софтвер со над десет години искуство со „Амазон“ како Технички водство LV6.

Детали за Анкр

Моделот на мрежата Анкр користи традиционална (блокчејн) архитектура, иако додава подобрување на системот за стимулирање и механизмот за консензус. Овозможува континуирано време на работа за сорти јазли, вклучително и надминување и надминување на индивидуалната поддршка од 24 часа.

Членовите на тимот ја прифатија оваа шема, осигурувајќи дека сите стимулации наменети за мрежите на ниво на претпријатие се доволно силни. Нивната визија е да привлечат одредена група на актери во платформата преку верификациони јазли во блокчејн.

Ankr има сложен API што е безбеден, интуитивен и економичен. Тоа им овозможува на сите размена и даватели на паричници лесно да пристапат до протоколот за каматните стапки.

И го одржува квалитетот на мрежата, отстранувајќи ги лошите актери од нивниот придонес во јазлите користејќи систем заснован на репутација. Ова е да се обезбеди постоење на систем со само добри актери како јазли за верификација.

Сепак, инициран е тест за изведба за правична распределба на различните пресметковни ресурси помеѓу актерите. Анкр исто така го користи Intel SGX како негова главна технолошка компонента за да помогне во извршувањето на апликациите во рамките на самиот хардвер.

Оваа технологија обработува некои извршувања во хардверот и обезбедува од некои софтверски и хардверски напади.

За вон-синџир на податоци и обработка, постои NOS Native Oracle System кој помага во трансфери помеѓу себе и паметни договори на синџир. Овој NOS е безбеден и му треба автентикација за да ја зајакне безбедноста.

Исто така, се справува со безбедноста добиена од податоци на еластичен начин. Бидејќи платформата Анкр дозволува безбедносни нивоа кои потекнуваат од НЕ шифрирање до (совршена тајност за напред) PFS и TLS 1.2 / 1.3.

Тимот знае дека тоа е нивно лансирање на нишкиот пазар и ја прифатија технологијата Intel SGX и ја засноваа мрежата Ankr на сигурно хардверско решение. Сепак, хардверската цена несомнено ќе го намали сообраќајот за корисниците кои поддржуваат јазол за верификација.

Членовите на тимот на мрежата ја избираат оваа патека со надеж дека ќе ја зголемат безбедноста на мрежата и нивото на посветеност на сопственикот на јазолот. Ова секако ќе ја намали можноста за актерите кои се приклучуваат со злонамерна намера. Тимот го смета овој чекор како неопходност за долгорочна еволуција на постоење на екосистем во облак-компјутер што е децентрализиран.

Заедницата Анкр

На мрежата Анкр му недостасува заедница на енергични учесници за поддршка на проектот. Има неверојатно мал Ankr под-Reddit со само 4 објави и 17 читатели од неговото создавање пред околу една година. Постои и приватна под-Reddit до која може да се пристапи само со покана.

Под-Reddit се чини дека не е управуван од официјалниот тим на Анкр. Анк приватниот под-Редит е можеби главниот официјален Редит. Прашањето сега е, каква е корисноста на приватниот под-Reddit за нејзината заедница.

Тимот Анкр, покрај мрежата Анкр, има и канал за разговор Какао и Вечат. Но, никој не може да ја одреди големината на овие заедници. Се чини дека корисниците развиваат помал интерес бидејќи хардверот бара од нив да станат јазол и да имаат корист од заштитата на мрежата.

Што го прави Анкр уникатен?

Ankr Network е првата мрежа што користи доверлив хардвер и гарантира водечко ниво на безбедност.

Тој е дизајниран да го понуди најновото блокчеин решение што поддржува неактивна компјутерска моќ генерално од центрите за податоци и уредите.

Анкр платформата ја поддржува споделувањето на економијата. Клиентите пристапуваат до ресурсите со прифатлива стапка додека им даваат на претпријатијата можност да заработат пари од нивната неискористена компјутерска моќ.

Ankr им помага на клиентите и развивачите на претпријатијата да распоредат блокчејн јазли лесно по прифатлива цена во споредба со другите јавни даватели на облак. Користи паметни врски и има необична, уникатна точка на продажба. Секој може да создаде блокчејн, да ја користи технологијата, да состави тим за развој и да го предводи патот.

ANетонот на АНКР

Ова е природен токен прикачен на мрежата Ankr. Тоа е блокчеин токен базиран на Ethereum кој поддржува или додава вредност на мрежата Ankr. Помага при плаќања како распоредување на јазли и може да послужи како награда за членовите на платформата.

Тимот Анкр го лансираше токенот (МЦК) на 16-22nd од септември 2018 година за време на периодот на „крипто-зимата“. Проектот беше во можност да собере вкупно 18.7 милиони УСД во рок од шест дена. Поголемиот дел од оваа сума се случи за време на делот за приватна продажба, додека јавната продажба даде 2.75 милиони УСД.

За време на првичната понуда на монети, овие белези беа дадени по единечна цена од 0.0066 УСД и 0.0033 УСД за јавна и приватна продажба, соодветно. Само околу 3.5 милијарди од вкупниот белег од 10 милијарди беа ставени на располагање на продажба.

Пред март 2019 година, токерот Анкр се зголеми на двапати повеќе од цената на МЦК на 0.013561 УСД. Ова забележано зголемување продолжи да ја погодува повисоката цена од 0.016989 УСД на 1 априлst, 2019.

За една недела од овој датум, токенот падна на 0.10 УСД и оттогаш останува нестабилен. Од мај до јули 2019 година, токенот се тргуваше меѓу 0.06 и 0.013 УСД.

Преглед на Анкр

Слика кредит: CoinMarketCap

Тимот, за време на нивното лансирање на Мајннет на 10th Јули 2019 година, издаде природен знак како додаток на токерите BEP-2 и ERC-20 Ankr кои веќе постојат.

Наместо да бараат знак за разменување со родниот знак, тие одлучија да ги остават активните 3 токена за да можат сопствениците лесно да иницираат размена на токен.

Членовите го користат токерот Ankr за пристап до разни блокчејн функции како плаќање за компјутерски задачи и хостирање, стимулирање на засегнатите страни и наградување на давателите на компјутерски ресурси.

Ова е за разлика од белезите BEP-2 и ERC-20 кои обезбедуваат тргување и ликвидност на берзите. Токените се заменливи преку мостовите со максимално снабдување од 10 милијарди во трите типа (токен).

Купување и складирање на ANKR

Tokетоните на ANKR тргуваат на многу различни размени како Binance, Upbit, BitMax, Hotbit, Bittrex и Bitinka. Binance има најголем обем на трговија, проследено со Upbit, а потоа BitMax.

Следните чекори го сочинуваат процесот на купување на Ankr токени.

  • Идентификувајте размена што може да поддржува крипто и фиат за да го олесни купувањето на Анкр.
  • Регистрирајте се со размена отворајќи сметка. За да се заврши оваа фаза, потребни се детали како телефонски број, адреса за е-пошта и доказ за валидна лична карта.
  • Депонирајте ја или финансирајте ја сметката преку банкарски трансфер. Можете да платите користејќи дебитна или кредитна картичка или криптовалути од паричник.
  • Завршете го купувањето со купување на Анкр со префрлен фонд и
  • чувајте во соодветен офлајн паричник.

Чувајте ги вашите знаци Ankr ERC-20 во кој било паричник компатибилен со ERC за да избегнете нормален ризик што следи по големите централизирани размени. Истиот принцип важи и за белезите BEP-2, иако можете да користите природен паричник Ankr како алтернатива. Овој паричник е прикажан на контролната табла и е достапен само за Windows.

Забелешка, на Анкр му требаат триесет и пет мрежни потврди за време на трансакцијата. Минималната количина на анкер токен може да се повлече 520 Ankr. Покрај тоа, максимумот што корисникот може да го испрати на надворешна адреса е 7,500,000.

Дали АНКР е добра инвестиција?

Анкр има вкупна пазарна капитализација од 23 милиони долари, што го става на 98-то место меѓу крипто-валутите. Симболот ANKR обезбедува воена безбедност и ефикасност на блокчејн јазолот.

ANKR постои во 3 форми. Постои паричка ANKR која се базира на нејзиниот блокчејн. Исто така, постои друга форма што формира дел од ERC-20 и третата како BEP-2. Овие други форми на ANKR им овозможуваат на инвеститорите да купат крипто во позната форма.

Многу луѓе веруваат во одржливоста на АНКР како достојна инвестиција бидејќи има фиксно снабдување. Според дизајнот на АНКР, снабдувањето со неговиот токен никогаш нема да надмине 10,000,000,000.

Импликацијата е дека штом токенот го достигне овој максимум на снабдување, тој ќе стане редок и бесценет. Бидејќи нема да има нови токени на ANKR, оние што ќе го имаат токенот ќе направат повеќе приноси бидејќи цената ќе стане нахакана.

Почнувајќи од времето на печатот, бројот на токени на ANKR во оптек е 10 милијарди што покажува дека веќе го постигнал ограничувањето за снабдување.

Предвидувања на цените на АНКР

АНКР неодамна се приклучи на првите сто крипти од Маркет Кап. Но, движењето на монетата беше исто така нахакано за време на неодамнешното трчање со бикови на крипто пазарот. Доби 10X повисока од нејзината цена пред маршот нахакан рок.

ANKR го достигна својот највисок век во март и се продаваше за 0.2135 долари. Исто така, многу луѓе се интересираа за токенот што резултираше со наплив на побарувачката. Сепак, многу ентузијасти на крипто сè уште се надеваат дека ќе забележат одреден раст на цените на ANKR.

Засега немаше солидно предвидување за тоа како ќе се движи цената на токенот. Многу инвеститори сметаат дека токенот нема да се движи над 0.50 долари, додека други тврдат дека токенот може да надмине 1 долар.

Многу експерти за крипто го поддржаа очекувањето од 1 долар. Некои крипто-аналитичари веруваат дека токенот ќе достигне до 1 долар пред да истече 2021 година. Луѓето како Fliptroniks, истражувач на блокчејн, сметаат дека ANKR работи врз силни технички основи. Како такво, многу ентузијасти на крипто го ценат проектот и затоа цената се зголемува.

Како што видовме во овој преглед на ANKR, протоколот решава проблем што го влече екосистемот на крипто-валута надолу.

Со намалување на трошоците што ги прават корисниците за водење јазли на блокчејн, ANKR наскоро може да стане дел од лидерите во крипто-проекти.

Исто така, другите луѓе што ги поддржуваат предвидувањата од 1 долар вклучуваат канал на YouTube, „Избрана акција“. Според групата, ANKR е вреден и може да го достигне нивото на цената, бидејќи ги поедноставува процесите на заработка на крипто. Луѓето не треба да бидат индивидуи со крипто-такт за да заработат профит на платформата.

Друг „CryptoXan“ на YouTube, исто така, верува дека ANKR ќе ја достигне ознаката од 1 долар. Според Јутубер, АНКР ќе стане популарна откако многу крипто-размени ќе го додадат токенот на нивните списоци на трговски крипти.

CryptoXan верува дека засега пазарот ја потценува пазарната капитализација на ANKR. Но, откако размената ќе одбере интерес, цената на симболот ќе се зголеми.

Со сите предвидувања и подржувања за можен ANKR на 1 долар, вреди да се напомене дека крипто брзо собира признание.

Заклучок на Анкр Преглед

Анкр е решение што поедноставува многу процеси во просторот на крипто. Тој нуди ефективни услуги во облачни компјутери и нуди лесен интерфејс за инвеститорите за да заработат награди преку тргување.

Не е лесно да се предвиди како ќе се движи цената на кој било крипто. Сепак, АНКР решава голем проблем во крипто-просторот. Тоа ги намалува трошоците за водење јазли на блок-синџирот со ставање во употреба на неактивна компјутерска моќ.

Тимот има одлични планови за проектот, а многу експерти се воодушевени од неговата иднина. ANKR може да продава под 1 долар, но многу експерти го поддржуваат предвидувањето на марката од 1 долар. Како што видовме во овој преглед на АНКР, крипто е на пат да биде меѓу водечките проекти во индустријата.