Pasar keuangan desentralisasi (DeFi) wis entuk minat saka para peminat crypto ing taun-taun pungkasan - narik investor saka kabeh penjuru jagad. Ing bentuk sing paling gampang, DeFi minangka istilah sing digunakake kanggo aplikasi finansial sing dibangun ing teknologi pamblokiran - sing tujuane demokratisasi lanskap ekonomi kanthi ngganti institusi terpusat.

Dina iki, platform DeFi bisa nyedhiyani sampeyan spektrum layanan finansial - mulai saka dagang, utang, utang, ijol-ijolan desentralisasi, manajemen aset, lan liya-liyane.

Platform DeFi paling populer wis ngrancang token asli dhewe, minangka sarana kanggo nggampangake operasine uga menehi insentif pangguna. Yen sampeyan kepengin entuk bagean saka pasar inovatif kanthi luwih awal - investasi ing koin DeFi minangka salah sawijining cara paling apik.

Ing DefiCoins.io - kita waca sawetara koin DeFi paling apik ing pasar lan sinaoni peran kasebut ing ekosistem DeFi. Kita uga nerangake proses carane sampeyan bisa tuku koin DeFi saka kenyamanan omah tanpa mbayar sen utawa biaya komisi.

10 Koin DeFi Paling Apik 2021

Thanks kanggo popularitas sing anyar lan munculnya platform DeFi anyar - dhaptar koin DeFi terus saya tambah. Nalika nulis - total pasar kanggo kabeh industri DeFi regane luwih saka $ 115 milyar. Iki pancen gedhe banget, luwih-luwih nalika sampeyan nganggep sepele kahanane DeFi. 

Mangkene dhaptar 10 koin DeFi paling apik sing nyumbang kanggo munggahnya pasar desentralisasi iki.

1. Uniswap (UNI)

Uniswap minangka ijol-ijolan terdesentralisasi sing saiki dadi dominasi pasar DeFi. Nggunakake sistem Pembuat Pasar Otomatis (AMM) kanggo mesthekake yen likuiditas cukup kanggo token ERC20 sing didol ing situs kasebut. Protokol Uniswap wis narik sawetara sing setya miturut solusi crypto-asset. Sampeyan ngidini sampeyan ngontrol lengkap tombol pribadi, integrasi karo dompet eksternal, lan ngidini sampeyan dagang kanthi biaya sing murah.

Token UNI diluncurake karo protokol Uniswap ing wulan September 2020 - minangka sarana kanggo menehi penghargaan marang PENGGUNA. Koin DeFi mlebu pasar kanthi rega dagang $ 2.94. Suwene sawetara wulan - regane koin kasebut wiwit mundhak dadi $ 35.80. Koin DeFi bisa dibantah bisa dianggep minangka salah sawijining token sing paling apik ing industri - kanthi lonjakan luwih saka 1,100% sajrone mung wolung wulan. 

Iki uga minangka salah sawijining koin DeFi paling apik babagan evaluasi, kanthi kapital pasar luwih saka $ 18 milyar. Nalika sampeyan tuku UNI, sampeyan uga bakal nampa insentif lan diskon ing protokol Uniswap. Contone, gumantung saka ukuran kepemilikan UNI - sampeyan bakal bisa milih macem-macem kabijakan sing diajokake kanggo ekosistem Uniswap.

Protokol Uniswap wis nggawe rencana patang taun kanggo alokasi token UNI. Saka total 1 milyar koin, 60% dikatutake kanggo anggota komunitas Uniswap. Koin DeFi wis kasedhiya kanggo didol ing platform cryptocurrency populer kayata Capital.com.

2. Chainlink (LINK)

Chainlink bisa diarani jaringan oracle desentralisasi sing paling akeh digunakake saiki sing kasedhiya ing pasar DeFi. Iki menehi data nyata-nyata menyang kontrak cerdas ing blokade - dadi link antarane informasi sing durung ana sadurunge lan bolak-balik antarane crypto DApps. Penyedia uga wis ngrilis LINK token asli dhewe, sing duwe sawetara fungsi fungsional ing platform kasebut.

Amarga popularitas platform desentralisasi sing saya tambah, Chainlink ngalami pertumbuhan sing signifikan wiwit diluncurake ing taun 2019. Wis suwe saya maju kanggo dana saka inisiatif crypto liyane sing bisa dadi ekosistem Chainlink.

Ing babagan kapitalisasi pasar, LINK minangka salah sawijining koin DeFi sing populer - kanthi regane luwih saka $ 14 milyar. Koin DeFi mlebu 2021 kanthi rega $ 12.15. Nalika nulis, ing wulan April 2021 - regane LINK wiwit saiki saya dhuwur nganti $ 44.36. Akeh sing ngarepake lintasan munggah iki terus nganti suwe. 

Sajrone pirang-pirang taun, Chainlink wis kabukten dadi salah sawijining platform DeFi paling apik sing tetep relevan ing industri. Amarga bakal nggedhekake fungsionalitas platform DeFi, LINK bakal menehi pangembang DeFi liyane kanthi fleksibilitas tambahan. Ngelingi aspek kasebut, token LINK bisa dibantah minangka salah sawijining koin DeFi paling apik sing bakal ditimbang ing taun 2021.

3. DAI (DAI)

Kanggo sing ora ngerti, pasar finansial alternatif mata uang kripto lan koin DeFi pancen gampang banget. Kanggo sampeyan sing pengin ngindhari fluktuasi rega, koin DAI bisa uga narik minat. Singkat, koin DeFi crypto iki dibangun ing pamblokiran Ethereum lan duwe regane kanggo dolar AS.

Nyatane, DAI minangka aset crypto pertama sing didesentralisasi, didukung kanthi jaminan. Koin DeFi iki dikembangake dening software MakerDAO Protocol open-source - minangka salah sawijining platform DeFi paling apik sing nggunakake kontrak cerdas kanggo nggawe aplikasi desentralisasi sing beda.

Saiki, DAI duwe kapitalisasi $ 4 milyar - dadi salah siji koin DeFi sing paling apik. Iki duwe kurs sing nggambarake nilai dolar AS tinimbang mata uang asing liyane. Kaya sing sampeyan bayangake, kauntungan utama staking DAI yaiku matesi risiko kena pengaruh volatilitas ekstrem pasar cryptocurrency sing luwih akeh.

Kajaba iku, nggunakake DAI tinimbang mata uang fiat uga bisa mbantu nyuda biaya transaksi lan wektu tundha nalika dagang ing pasar finansial. Pungkasane, DAI minangka koin DeFi sing paling apik - mula kita ngarepake prekara gedhe sing bakal ditindakake nganti taun ngarep. 

4. 0x (ZRX)

0x minangka protokol DeFi sing ngidini pangembang nggawe ijol-ijolan cryptocurrency desentralisasi dhewe. Iki uga minangka solusi DEX non-custodial sing ngidini pangguna bisa dagang kanthi gampang token ERC20. Nanging, prabédan penting yaiku bebarengan karo dhukungan kanggo token ERC20, ijol-ijolan 0x uga nggampangake aset crypto ERC-721. Kanthi tembung liyane, iki ndadekake ruang dagang tanpa idin nganggo spektrum koin digital sing akeh.

Ing 2017, protokol 0x open-source ngenalake koin 0x (ZRX). Kaya akeh koin DeFi liyane, koin ZRX uga mbukak blokir Ethereum lan asline kanggo mbantu ngatur ekosistem. Nanging, ing 2019 - koin 0x diwenehake luwih akeh utilitas, kayata kemampuan kanggo panyedhiya likuiditas.

0x wis tampil apik banget wiwit wiwitan taun 2021. Nyatane, koin DeFi wiwit saya mundhak regane luwih saka 500% - tekan paling dhuwur kabeh $ 2.33 ing wulan April 2021. token kasebut saiki duwe kapitalisasi pasar luwih saka $ 1.2 milyar . Yen sampeyan pengin ngakses protokol 0x, sampeyan bisa perdagangan token DeFi saka platform dagang terpusat lan desentralisasi - kayata broker Capital.com sing diatur.

5. Maker (MKR)

Maker (MKR) minangka koin DeFi liyane sing dikembangake dening tim ing protokol MakerDAO. Nalika DAI dimaksudake kanggo nggawa stabilitas, tujuane koin Maker yaiku dadi token utilitas. Kasunyatane, token MKR DeFi digunakake kanggo njaga nilai DAI tetep dadi $ 1. Kanggo nggayuh iki, koin Maker bisa digawe lan dirusak kanggo ngimbangi fluktuasi rega sing ditemokake ing pasar sing luwih akeh.

Sing duwe MKR tanggung jawab kanggo nyetel pedoman babagan stablecoin DAI. Yen sampeyan nandur modal ing Maker, sampeyan bakal entuk hak milih ing ekosistem MakerDAO.

Kajaba iku, sampeyan uga bakal bisa nampa insentif minangka partisipasi sampeyan ing pamrentahan protokol MakerDAO, kayata biaya sing diturunake lan suku bunga sing disenengi. Kanthi kapital pasar luwih saka $ 3 milyar, Maker kalebu salah siji saka 10 koin DeFi paling dhuwur ing pasar crypto. Yen DAI tampil apik ing arena dagang cryptocurrency, iki uga bisa nggambarake rega koin Maker DeFi.

6. Senyawa (KOM)

Senyawa minangka platform utang utangan lan pinjaman desentralisasi liyane sing ndadekake pangguna bisa nambah minat ing aset crypto. Platform kasebut wis ngrancang sawetara kolam likuiditas senyawa kanggo tujuan iki. Sawise sampeyan nyepetake aset menyang salah sawijining kolam renang, sampeyan bakal bisa ngasilake cTokens.

Yen sampeyan pengin entuk akses menyang aset, sampeyan bisa ngijolake cTokens kasebut. Utamane, amarga kurs cTokens mundhak saya suwe, sampeyan uga bakal bisa entuk investasi. Ing wulan Juni 2020, Compound ngluncurake token asli - KOM. Sing duwe token DeFi iki bisa entuk hak milih ing protokol Senyawa. 

Platform kasebut wis entuk akeh daya tarik ing pasar, lan koin DeFi bubar ngasilake kapitalisasi pasar luwih saka $ 3 milyar. Senyawa mlebu taun 2021 kanthi rega $ 143.90. Wiwit kuwi, koin Defi wis ngluwihi $ 638. Iki tegese mung sajrone patang wulan dagang - Senyawa nambah regane luwih saka 350%.

7. Aave (AAVE)

Aave minangka platform DeFi sumber terbuka sing berfungsi minangka layanan kredit crypto. Protokol likuiditas non-custodial ngidini sampeyan entuk bunga uga nyilih aset crypto sampeyan. Platform DeFi iki pisanan diwiwiti ing pasar cryptocurrency ing 2017.

Nanging, nalika semana - platform kasebut diarani ETHLend, kanthi LEND minangka token asline. Utamane digunakake minangka sistem nggawe match kanggo nyambungake utangan lan utangan. Ing taun 2018, platform DeFi ganti jeneng dadi Aave - nambah fungsi pinjaman anyar.

Dina iki, koin AAVE bisa dipasang liwat protokol kanggo menehi kontribusi kanggo keamanan lan kinerja. Kajaba iku, sampeyan uga bisa nikmati hadiah lan diskon diskon ing platform Aave. Koin DeFi duwe sawetara poin sing adol - amarga duwe keperluan nyata ing pasar kredit crypto sing saya rame.

Iki uga minangka salah sawijining koin DeFi paling dhuwur ing babagan valuasi, kanthi kapitalisasi pasar luwih saka $ 5 milyar. Koin AAVE DeFi wis ngrasakake pasar sing apik wiwit wiwitan taun 2021 - regane mundhak luwih saka 350% sajrone patang wulan.

8. Synthetix (SNX)

Synthetix minangka salah sawijining platform DeFi paling cepet ing pasar saiki. Ana ing mburi ijol-ijolan desentralisasi kanthi minyak sing ngidini pangguna ngganti token ing platform. Nanging, sing nggawe Synthetix unik yaiku ngidini pangguna nggunakake aset sintetis dhewe - diarani 'Synths.' Ing istilah sing gampang, Synths minangka instrumen finansial sing nglacak regane aset sing ndasari.

Sampeyan bisa perdagangan Synths kanggo mata uang kripto, indeks, lan aset nyata kaya emas ing pertukaran Synthetix sing didesentralisasi. Nanging, sampeyan kudu duwe SNX - token asli Synthetix kanggo menehi jaminan marang Synths. Kanthi cara iki, kapan Synths perdagangan, token SNX bakal dikunci ing kontrak cerdas.

Kajaba iku, token SNX uga nyebarke bagean biaya sing dikoleksi marang sing duwe, saengga sampeyan entuk penghasilan pasif. Ngelingi panggunaan sah iki ing platform, panjaluk kanggo token SNX bisa terus meningkat. Token kasebut wis muncul minangka salah sawijining koin DeFi paling apik, kanthi kapitalisasi pasar luwih saka $ 2 milyar. Sajrone patang wulan kepungkur, rega koin SNX wis mundhak luwih saka 120% regane.

9. Yearn.finance (YFI)

Yearn.finance diluncurake ing awal taun 2020, kanthi tujuan nyedhiyakake panen sing dhuwur kanggo staking Ethereum, stablecoin, lan altcoin liyane. Protokol kasebut ngidini liwat fitur sing disebut 'Vaults', sing mbantu nyuda biaya transaksi Ethereum sing larang.

Yearn.finance ngarep-arep bisa nyederhanakake konsep DeFi kanggo investor anyar, saengga bisa ngoptimalake ngasilake kanthi intervensi minimal. Platform DeFi iki wiwit saiki wis entuk perhatian tambahan saka pasar kanthi ngluncurake token YFI. Koin DeFi duwe tutup pasar luwih saka $ 1.5 milyar.

Nanging, total pasokan terbatas mung 36,666 koin - sing nambah regane proyek Defi. Nalika nulis, koin YFI regane luwih saka $ 42,564 - salah sawijining sing paling dhuwur ing pasar. Iki minangka tokoh sing apik banget, amarga koin kasebut mung diwiwiti ing wulan Juli 2020 - kanthi rega $ 1,050.

10. PancakeSwap (CAKE)

PancakeSwap minangka ijol-ijolan desentralisasi sing ngidini sampeyan ngganti token BEP20 ing Binance Smart Chain, alternatif sing gampang lan murah kanggo Ethereum. Mirip karo Uniswap, DEX iki uga nggunakake sistem Maker Pasar Otomatis kanggo ngasilake kolam likuiditas. PancakeSwap ngluncurake CAKE token asale ing wulan September 2020. Pangguna bisa entuk CAKE ing salah sawijining kolam likuiditas sing ditawakake supaya bisa entuk token luwih akeh.

Biaya sing luwih murah saiki wis narik akeh peminat DeFi ing platform iki. - nyetir rega duwit receh terus-terusan munggah. Token CAKE nduduhake rally rega sing luar biasa ing kuartal pertama 2021. Koin Defi diwiwiti taun ing $ 0.63 lan, tanggal 26 April 2021 - paling dhuwur $ 33.83.

Iki entuk bathi luwih saka 5,000% mung patang wulan. Nalika nulis, token CAKE uga wis nggawe kapitalisasi luwih saka $ 5 milyar, dadi salah sawijining token crypto DeFi sing paling apik ing taun iki.

Penting kanggo Ngerti

Ora perlu dipungkiri, popularitas koin DeFi sing tambah akeh nuduhake manawa sektor DeFi sing luwih akeh saiki lagi nggayuh pasar finansial sing wiyar. Protokol sing wis didaftar ing kene terus nuduhake manawa ana panjaluk nyata, lan papan ing pasar global kanggo produk lan layanan kasebut.

Ngandika, ana sawetara tren sing nyumbang kanggo sukses iki. Contone, token DeFi mung minangka salah siji aspek saka ekosistem DeFi sing luwih jembar. Kasunyatane, iki dikembangake minangka sarana kanggo ndhukung protokol terdesentralisasi - sing nawakake sawetara kesempatan liyane kanggo sampeyan nggunakake model DeFi.

Kanthi dipikirake, ayo goleki sawetara platform DeFi paling apik sing dominasi pasar saiki.

Platform DeFi Terbaik 2021

Tujuan utama platform DeFi yaiku kanggo desentralisasi proses investasi lan dagang. Salah sawijining daya tarik utama ing kene yaiku solusi kasebut nyedhiyakake transparansi sing luwih dhuwur tinimbang institusi finansial tradisional.

Platform DeFi paling apik saiki dikuatake karo dApps utawa protokol desentralisasi - dibangun ing Bitcoin utawa Ethereum. Ana proyek anyar sing mlebu pasar meh saben wulan, nyedhiyakake kesempatan finansial anyar kanggo investor lan pedagang kanthi macem-macem bentuk lan ukuran.

Mangkene sawetara cara sing digunakake dApps lan protokol desentralisasi saiki:

  • Nyilih lan Nyilih: Platform DeFi ngidini sampeyan utang ing aset crypto, tanpa kudu ngrampungake proses KYC, mriksa kredit, utawa malah duwe akun bank. Sampeyan uga bisa nyilih dhuwit cryptocurrency minangka kapentingan, nyumbang kanggo likuiditas platform DeFi sing dimaksud.
  • Dompet Digital: Dompet crypto DeFi non-custodial ngidini sampeyan duwe kontrol lengkap babagan aset lan kunci pribadi ing lingkungan sing aman.
  • Tukaran Desentralisasi: Platform DeFi sing paling apik ngidini sampeyan ngilangi kebutuhan kanggo wong tengah lan melu dagang liwat kontrak cerdas.
  • Protokol Manajemen Aset: DeFi ndhukung kerangka kerja sing ngidini pangguna nglumpukake dana kanggo produk investasi kayata investasi otomatis lan agregator aset.
  • Pinjaman Non-Jaminan: DeFi wis luwih gampang kanggo sampeyan nampa utangan tanpa jaminan kanthi basis peer-to-peer.
  • Token sing Ora Kasedhiya: Platform DeFi paling apik wis nawakake dhukungan kanggo NFT. Iki minangka token sing ngidini sampeyan komodifikasi aset sing sadurunge ora bisa komodifikasi ing blockchain. Iki bisa uga kalebu kriya asli, lagu, utawa uga Tweet!
  • Hasil Pertanian: Produk DeFi iki ngidini sampeyan entuk kapentingan ing aset crypto kanthi nggawe platform DeFi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ruang lingkup industri DeFi cukup beda-beda. Y0u bisa entuk akses sing jelas lan tanpa wates menyang meh kabeh layanan finansial sing bisa dibayangake - saka akun tabungan, utangan, dagang, asuransi, lan liya-liyane.

Dadi ing endi sampeyan bisa nemokake platform DeFi paling apik sing bakal menehi akses menyang fitur sing paling janjeni ing sektor iki? Ing ngisor iki, kita wis mriksa pilihan platform sing paling dhuwur lan cara sampeyan entuk bathi.

YouHodler

Diluncurake ing 2018, YouHodler minangka salah sawijining platform kredit crypto multi-facet paling apik ing pasar. Utamane layanan finansial crypto-fiat sing menehi sampeyan ngasilake bathi kanthi dhuwur ing deposit. Platform DeFi wis kerja sama karo bank terkenal ing Eropa lan Swiss kanggo njamin panyimpenan aset digital sampeyan kanthi aman lan aman.

YouHodler uga digabung karo ijol-ijolan dagang sing nawakake dhukungan kanggo akeh koin DeFi sing misuwur - kalebu Compound, DAI, Uniswap, Chainlink, Maker, lan liya-liyane. Salah sawijining fitur YouHodler sing paling penting yaiku ngidini sampeyan masang Bitcoin, utawa mata uang kripto liyane - supaya bisa langsung entuk minat ing aset kasebut.

Saben kesepakatan kredit lan utang ing platform iki minangka dokumen sing sah miturut hukum sing nuruti pedoman Uni Eropa. Sampeyan bisa entuk nganti 12.7% ing setoran crypto lan asil sing digawe bakal langsung dilebokake menyang dompet YouHodler saben minggu. Kajaba iki, sampeyan uga bisa entuk akses menyang utang crypto ing platform. YouHodler nawakake rasio Loan-to-Value 90% kanggo 20 cryptocurrency paling dhuwur sing didhukung.

Sampeyan uga bisa entuk utangan ing mata uang fiat kayata dolar AS, euro, franc Swiss, lan pound Inggris. Utangan kasebut bisa langsung ditarik menyang rekening bank utawa kertu kredit sampeyan. Kanggo sampeyan sing luwih pengalaman karo pasar crypto DeFi, YouHodler uga ngenalake rong produk liyane - MultiHODL lan Turbocharge. Kanthi fitur kasebut, platform kasebut bakal nandur modal investasi kanthi otomatis dadi pirang-pirang utangan supaya bisa ngasilake maksimal.

Nanging, ngelingi risiko sing ana, fungsi kasebut paling ditrapake kanggo para investor berpengalaman sing kenal karo seluk beluk pasar finansial. Saliyane, yen sampeyan mung kepengin entuk penghasilan pasif saka aset crypto, mula YouHodler bisa ngasilake paling dhuwur nalika ngidini sampeyan nyimpen aset ing papan sing aman.

Nexo

Nexo minangka jeneng liyane sing misuwur ing ruang crypto. Platform kasebut ngenalake sawetara produk finansial sing bisa ngganti perbankan tradisional nganggo aset crypto.  Nexo ngidini sampeyan entuk kapentingan ing 18 macem-macem aset crypto - kalebu koin DeFi kayata DAI lan token Nexo. Sampeyan bisa nampa nganti 8% ngasilake mata uang kripto, lan nganti 12% kanggo stablecoin.

Penghasilan sampeyan bakal dibayar saben dina. Kajaba iku, sampeyan uga bisa masang mata uang fiat kayata euro, dolar AS, lan pound Inggris kanggo ngasilake.  Kajaba saka akun tabungan crypto, Nexo uga ngidini sampeyan nampa utangan cepet kanthi menehi jaminan aset digital.

Proses kasebut kanthi otomatis - lan sampeyan bisa njaluk panjaluk utangan tanpa kudu mriksa kir kredit.  Tingkat suku bunga kanggo utang Nexo crypto wiwit APR 5.90%. Jumlah silihan minimal disetel dadi $ 50, lan sampeyan bisa entuk garis kredit nganti $ 2 yuta.  Nexo uga wis nggawe ijol-ijolan cryptocurrency asli, supaya sampeyan bisa tuku lan adol luwih saka 100 pasangan cryptocurrency.

Platform kasebut wis nyipta Sistem Smart Nexo kanggo mesthekake yen sampeyan entuk rega paling apik ing pasar kanthi nyambungake menyang macem-macem ijol-ijolan. Kajaba iku, Nexo uga janji bakal ana fluktuasi rega minimal nalika nggawe pesanan pasar. Mirip karo platform DeFi liyane, Nexo uga ngluncurake koin pamrentah dhewe - token NEXO.

Nyekel token NEXO nggawe sampeyan entuk sawetara hadiah ing platform - kayata ngasilake sing luwih dhuwur, lan suku bunga sing luwih murah.  Sing luwih penting, Nexo minangka salah sawijining platform sing mbayar dividen kanggo sing duwe token. Kasunyatane, 30% bathi bersih saka koin DeFi iki disebarake ing antarane para pemegang token NEXO - gumantung saka ukuran lan durasi investasi.

Uniswap

Uniswap pancen salah sawijining platform DeFi sing paling populer ing pasar cryptocurrency sing luwih akeh. Platform kasebut ngidini sampeyan dagang token ERC-20 adhedhasar Ethereum nggunakake dompet pribadi kayata Metamask.  Ing taun 2020, Uniswap ndhukung volume dagang 58 milyar dolar - dadi bursa terdesentralisasi paling gedhe ing donya crypto. Nomer iki mundhak nganti 15,000% wiwit taun 2019 - nuduhake sepira tekane platform DeFi sajrone luwih saka setahun. 

Salah sawijining kaluwihan utama Uniswap yaiku ora prelu sampeyan nyelehake aset menyang platform. Kanthi tembung liya, iki minangka aplikasi non-custodial sing nggunakake kolam likuiditas tinimbang buku pesenan. Sampeyan ora prelu ndhaptar ing protokol Uniswap utawa ngrampungake proses KYC.

Sampeyan bisa ngganti antarane token ERC20 utawa entuk persentase cilik saka biaya sing diklumpukake kanthi nambah menyang kolam likuiditas.  Kaya sing wis diandharake sadurunge, Uniswap uga duwe token UNI dhewe - sing bisa menehi sampeyan saham ing pamrentah protokol panyedhiya. Koin DeFi bubar munggah rega, narik kawigaten luwih akeh marang protokol UNI. 

Bubar iki, Uniswap uga ngenalake versi paling anyar saka bursa kasebut - jenenge Uniswap V3. Kasedhiya likuiditas lan dana sing luwih akeh. Iki ngidini panyedhiya likuiditas dibayar miturut tingkat risiko sing ditindakake. Fitur kaya ngono nggawe Uniswap V3 minangka salah sawijining AMM paling fleksibel sing dirancang.

Protokol Uniswap uga tujuane nyedhiyakake eksekusi perdagangan slippage rendah sing bisa ngungkuli ijol-ijolan terpusat.  Nganyari anyar iki bisa uga nyebabake rega token UNI DeFi luwih dhuwur. Kaya sing sampeyan ngerteni, platform DeFi terus berkembang lan bisa uga nambah produk liyane kayata utang crypto lan utang menyang ekosistem sing desentralisasi. 

BlockFi

Diluncurake ing 2018, BlockFi wis berkembang dadi papan pilihan kanggo tuwuh aset digital sampeyan. Pirang-pirang taun, platform DeFi wis bisa nampa luwih saka $ 150 yuta saka tokoh komunitas sing terkenal, lan entuk pelanggan sing setia. BlockFi nyedhiyakake macem-macem produk finansial sing ditargetake kanggo pedagang cryptocurrency individu lan institusi. Akun Bunga BlockFi, BIAS cekak - ngidini sampeyan entuk suku bunga nganti 8.6% saben taun ing mata uang crypto.

Kaya dene platform DeFi liyane. BlockFi nyilih dhuwit celengan pangguna kasebut menyang wong liya lan makelar institusional lan menehi bunga marang wong liya - sing banjur mbayar kanggo para pangguna. Yen jarene, penting kanggo dicathet yen celengan pangguna luwih prioritas dibandhingake karo ekuitas perusahaan nalika menehi pinjaman.

BlockFi uga ngidini pangguna nggunakake aset digital minangka jaminan, lan nyilih nganti 50% saka nilai jaminan ing dolar AS. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki luwih sithik tinimbang LTV sing ditawakake platform liyane kayata YouHodler. Saliyane, utangan diproses meh kanthi cepet. Pungkasane, keuntungan liyane saka BlockFi yaiku nawakake ijol-ijolan gratis ing platform kasebut.

Nanging, kurs kasebut kurang optimal dibandhingake karo sing sampeyan bisa nampa ing platform liyane. Secara sakabehe, BlockFi nyekel jabatan kasebut minangka salah sawijining layanan finansial alternatif utama - supaya sampeyan bisa nggunakake aset digital kanggo entuk penghasilan pasif, uga ngutangake utang cepet.

AAVE

Wiwitane diluncurake minangka ETHLend, Aave diwiwiti minangka pasar ing ngendi kreditor lan utangan crypto bisa negosiasi syarat-syarat kasebut tanpa kudu liwat pihak katelu. Wiwit kuwi, platform DeFi wis dadi protokol DeFi sing mantep sing nawakake pirang-pirang produk finansial.  Kolam likuiditas Aave saiki nawakake dhukungan kanggo luwih saka 25 koin crypto, stabil, lan DeFi.

Iki kalebu DAI, Chainlink, yearn.finance, Uniswap, SNX, Maker, lan liya-liyane. Kajaba iku, Aave uga wis nerbitake token pamrentahan dhewe - AAVE. Iki nggawe sing duwe token kanggo menehi kontribusi ing pamrentahan protokol Aave.  Token AAVE uga bisa dipasang ing platform kanggo entuk kapentingan uga hadiah liyane. 

Aave utamane dadi platform crypto-lending. Sampeyan bisa nyilih lan nyilihake aset digital ing Aave kanthi cara desentralisasi, tanpa kudu ngirim dokumentasi AML utawa KYC.  Minangka tukang kredit, sampeyan kanthi efektif bakal nyepetake aset ing kolam likuiditas. Sebagian kolam bakal disisihake minangka cadangan tumrap volatilitas ing platform DeFi. Iki uga bakal luwih gampang pangguna narik dana tanpa kena pengaruh likuiditas. 

Kajaba iku, sampeyan bakal bisa nampa bunga ing likuiditas sing diwenehake ing platform.  Yen sampeyan pengin utangan, Aave ngidini sampeyan utangan kanthi overcollaralisasi aset sampeyan. LTV utangan sing sampeyan tampa biasane antara 50 nganti 75%. 

Nanging, kajaba iki, Aave uga mbedakake kanthi nawakake produk unik liyane - kayata utang crypto tanpa jaminan lan ngoper tarif. Kita bakal ngrembug babagan iki kanthi luwih rinci ing bagean 'Pinjaman Crypto at DeFi Platforms' ing pandhuan iki.  Nanging, sjinis jaminan unik sing ngidini Aave entuk pengaruh ing sektor DeFi. Nyatane, dibandhingake karo protokol DeFi liyane ing papan iki, Aave nawakake fitur lengkap fitur senjata. 

celsius

Celsius minangka platform adhedhasar blockchain liyane sing wis nggawe token asli dhewe. Token CEL minangka balung mburi ekosistem Celsius. Token ERC-20 iki bisa digunakake ing protokol Celsius kanggo nggedhekake entuk manfaat saka produk finansial.

Ing babagan utilitas, Celsius ngidini sampeyan entuk kapentingan ing aset crypto, kanthi tingkat bunga nganti 17.78%. Iki luwih dhuwur tinimbang rata-rata industri - nanging, sampeyan kudu terus token CEL kanggo nampa bali paling dhuwur. Celsius uga ngidini sampeyan nggunakake cryptocurrency minangka jaminan kanggo nyilih mata uang fiat utawa aset digital liyane.

Sepisan maneh, tingkat suku bunga ing kene pancen kompetitif - mung disetel ing APR 1%. Iki minangka bukti yen sampeyan duwe token CEL sing cukup sing dipasang ing platform. Ing istilah sing gampang, mupangat sing sampeyan tampa ing platform gumantung banget karo jumlah CEL sing dicekel. Yen ngono, yen sampeyan pengin nggunakake Celsius, luwih becik nambahake CEL menyang portofolio cryptocurrency sampeyan.

Sawise kabeh, sing nyekel lan token CEL saham bisa entuk laba paling dhuwur ing celengane, uga suku bunga kredit sing diturunake. Ing babagan bathi modal, token CEL wis nambah regane 20% wiwit wiwitan taun 2021. Nanging, penting kanggo dicathet yen utilitas token CEL diwatesi ing njaba ekosistem Celsius.

Senyawa

Senyawa Keuangan bisa gampang dianggep minangka protokol utangan paling gedhe ing sektor DeFi. Kaya dene mayoritas platform DeFi liyane sing dibahas dina iki, protokol Senyawa dibangun ing blok Ethereum. Sanajan wiwitane terpusat, kanthi diluncurake token pamrentahan, Compound njupuk sawetara langkah pertama kanggo dadi organisasi desentralisasi sing didorong dening komunitas.

Nalika nulis, Compound ndhukung 12 crypto lan koin stabil - sing uga kalebu sawetara token DeFi sing misuwur. Fasilitas kredit crypto ing Compound bisa uga padha karo platform DeFi liyane. Minangka tukang kredit, sampeyan bisa entuk bunga ing dana kanthi nambah likuiditas ing platform. Nalika dadi panyilih - sampeyan bisa entuk akses cepet menyang utangan kanthi mbayar kapentingan. 

Nanging, kabeh putri difasilitasi liwat produk anyar sing diarani kontrak cToken. Iki minangka perwakilan EIP-20 saka aset sing ndasari - sing nglacak nilai aset sing wis sampeyan setor utawa ditarik. Transaksi protokol senyawa apa wae kedadeyan liwat kontrak cToken. Sampeyan bisa nggunakake supaya entuk bunga, lan minangka jaminan kanggo utangan. Sampeyan bisa 'mint' supaya bisa nyekel cTokens utawa utangan liwat protokol Compound. 

Senyawa uga nggunakake algoritma kompleks sing nemtokake suku bunga ing platform kasebut. Kaya ngono, ora kaya platform DeFi liyane, suku bunga beda-beda - gumantung saka pasokan lan panjaluk ing protokol kasebut. Liwat token pamrentahan sawijining Comp - Rencana majemuk kanggo nggayuh desentralisasi kanthi lengkap. Iki bakal ditindakake kanthi menehi hak milih lan menehi insentif kanggo sing duwe KOM ing platform DeFi.

MakerDAO

MakerDAO minangka salah sawijining platform DeFi pisanan sing narik kawigaten para investor crypto. Proyek kasebut diluncurake ing 2017 lan dadi sistem kubah digital terdesentralisasi. Sampeyan bisa masang pirang-pirang cryptocurrency adhedhasar Ethereum lan digunakake kanggo nyithak token asli platform - DAI.  Kaya sing wis kasebut sadurunge, regane DAI nggambarake dolar AS.  DAI sing sampeyan hasilake ing MakerDAO bisa dimanfaatake minangka jaminan supaya bisa utang.

Nanging, elinga yen ngganti token ERC-20 minangka ganti kanggo DAI ora gratis ing platform kasebut. Sampeyan bakal dikenani biaya ragad produsen nalika mbukak kubah. Ragad iki bisa ngati-ati saben wektu lan bakal dianyari kanthi otomatis ing platform. Amarga alasan iki, yen sampeyan nggunakake Maker Vaults, luwih becik tetep tingkat jaminan minangka paling dhuwur - supaya ora ana likuidasi. 

Ing njaba ekosistem MakerDAO, DAI berfungsi minangka koin DeFi liyane. Sampeyan bisa nyilihake, utawa digunakake kanggo entuk penghasilan pasif. Ing jaman saiki, DAI nambah fungsi kanggo nyakup tuku NFT, integrasi menyang platform game, lan bisnis eCommerce.  Loro saka DAI, MakerDAO duwe mata uang pamrentahan tambahan - Maker. Kaya duwit receh DeFi liyane, nyekel Maker bakal entuk akses menyang hak milih lan biaya sing luwih murah ing platform. 

Penting kanggo Ngerti

Platform sing dibahas ing ndhuwur nyedhiyakake sekilas babagan jaringan DeFi sing wiyar sing dibangun saiki. Nalika lumaku, masa depan sektor DeFi bakal ditemtokake dening masarakat sing mburine. Yen industri kasebut terus narik kawigaten, mula kudu dideleng ing rega koin DeFi. 

Kaya sing sampeyan ngerteni, jagad DeFi wis merevolusi sektor finansial. Platform DeFi paling dhuwur iki tujuane kanggo ndandani industri kanthi nggunakake teknologi Blockchain. Sabanjure, sampeyan bakal entuk akses menyang transparansi lan luwih ngontrol aset sampeyan. 

Yen sampeyan yakin manawa DeFi duwe potensi gedhe kanggo mbesuk, salah sawijining langkah sing paling apik yaiku investasi ing koin DeFi.  Kanggo sampeyan sing anyar ing ruang cryptocurrency, sampeyan bakal entuk sawetara pandhuan ing wilayah iki. Mula, kita wis nggabungake pandhuan babagan cara tuku koin DeFi paling apik ing bagean ing ngisor iki. 

Cara Tuku Koin DeFi 

Saiki, sampeyan ngarep-arep duwe ide sing kuat babagan platform DeFi, lan koin DeFi sing saiki lagi nguwasani pasar.  Kanggo mesthekake yen koin DeFi sing sampeyan pilih bisa dituku kanthi cara sing paling aman lan paling larang regane - ing ngisor iki sampeyan mbukak proses kanthi langkah demi langkah. 

Langkah 1: Pilih Broker Online sing Diatur

Platform desentralisasi menehi sampeyan akses tanpa wates menyang aset digital. Nanging, kanggo wong-wong sing pengin luwih ati-ati karo investasi, disaranake sampeyan mriksa diatur platform. Contone, ana rong cara kanggo sampeyan tuku koin DeFi - siji liwat cryptocurrency exchange, utawa liwat online broker.

Yen sampeyan milih ijol-ijolan cryptocurrency terpusat utawa desentralisasi, sampeyan ora bakal kepenak bisa tuku koin DeFi kanggo ijol mata uang fiat. Nanging, sampeyan kudu mbayar dhuwit recehan sing stabil kayata USDT.

  • Saliyane, yen sampeyan milih makelar online sing diatur kayata Capital.com - sampeyan bakal bisa dagang koin Defi lan gampang dana akun kanthi dolar AS, euro, pound Inggris, lan liya-liyane.
  • Nyatane, sampeyan bisa langsung masang dana nganggo debit / kertu kredit lan uga e-wallet kaya Paypal. 
  • Kanggo sing ora ngerti, Capital.com minangka platform dagang CFD sing populer banget sing diatur dening FCA ing UK lan CySEC ing Siprus.
  • Platform kasebut ndhukung garis dawa pasar koin DeFi - kayata LINK, UNI, DAI, 0x, lan tumpukan liyane.

Nanging, yen broker online sing dipilih ora nawakake layanan dompet internal, sampeyan uga pengin golek dompet digital eksternal kanggo nyimpen Token DeFi. Mesthi wae, yen sampeyan ora nggawe platform DeFi kanggo entuk penghasilan pasif.

Langkah 2: Mlebu Kanthi Situs Dagang sing dipilih karo DeFi

Mbukak akun nganggo platform dagang koin DeFi luwih gampang tinimbang saiki. Sampeyan mung cukup isi formulir registrasi cepet. Iki kalebu jeneng lengkap, tanggal lahir, alamat omah, lan rincian kontak. Mangkene, yen sampeyan nggunakake platform sing diatur kayata Capital.com - sampeyan uga kudu verifikasi identitas minangka bagean saka proses KYC.

Sampeyan bisa ngrampungake langkah iki kanthi cepet kanthi ngunggah bukti identitas - kayata salinan paspor utawa SIM. Ing Capital.com sampeyan duwe 15 dina kanggo ngrampungake langkah iki. Yen gagal nindakake iki, akun bakal ditanggepi kanthi otomatis. Sawise dokumen diunggah lan diverifikasi, sampeyan ora bakal bisa lolos menyang puluhan pasar DeFi - kabeh tanpa komisi!

Langkah 3: Pendanaan Akun Online

Sadurunge sampeyan bisa dagang koin DeFi ing Capital.com, sampeyan kudu mbayar dana akun sampeyan. 

Ing Capital.com, sampeyan bisa nindakake iki nggunakake kertu kredit, kertu debit, transfer kawat bank, utawa dompet elektronik kayata ApplePay, PayPal, lan Trustly. 

Paling apik, Capital.com ora ngisi biaya deposit lan sampeyan bisa mbayar dana akun mung $ / £ 20. Yen wis ngandika, yen sampeyan masang dana liwat transfer bank, sampeyan kudu nambah minimal $ / £ 250.

Langkah 4: Temokake Pasar Koin DeFi sing Dipilih

Sawise nyiyapake akun, sampeyan siyap miwiti dagang koin DeFi. Ing Capital.com - prosese gampang. Sampeyan mung kudu golek koin DeFi sing dipilih banjur klik asil sing akeh. 

Contone, yen sampeyan pengin perdagangan Uniswap, sampeyan cukup ngetik 'UNI' menyang garis telusuran.

Langkah 5: Dagang Koin DeFi

Saiki, sampeyan mung kudu nemtokake jumlah token DeFi sing pengin didagang. Utawa, sampeyan uga bisa ngetik dhuwit sing pengin diresiki ing koin Defi.

Cara liya, sawise sampeyan ngonfirmasi pesanan ing Capital.com - bakal langsung dieksekusi. Paling apik - Capital.com ora bakal mbayar komisi utawa biaya kanggo dagang koin Defi!

Penting kanggo Ngerti

Sawise sampeyan tuku koin DeFi sing paling apik kanggo target finansial, ana akeh pilihan ing meja. Contone, sampeyan bisa nyekel, dagang, utawa investasi maneh menyang protokol DeFi. Kajaba iku, kaya sing wis dirembug ing pandhuan iki - sampeyan uga bisa nyetel dhuwit recehan DeFi utawa utang kanthi nggunakake minangka jaminan.

Sing penting, platform DeFi wis bisa ngasilake kasenengan ing pasar. Ruang sing didesentralisasi wis narik modal investasi sing apik banget sajrone 12 wulan kepungkur - tuwuh kanthi suwe sajrone taun.  Minangka sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas, ana pirang-pirang platform sing wis bisa nggawa kaluwihan DeFi sing kasebut ing ndhuwur kanggo masarakat umum.

Saka pirang-pirang kasus panggunaan, ana rong aspek khusus sing entuk daya tarik ing antarane investor crypto lan pedagang. Iki minangka akun tabungan crypto lan utangan crypto sing ditawakake platform DeFi. 

Kaya ngono, ing bagean sabanjure pandhuan iki, kita bakal mriksa aplikasi kasebut, lan carane sampeyan bisa njupuk kauntungan supaya bisa nambah aset crypto.

Akun Tabungan Crypto ing DeFi Platform

Kaya sing wis dibahas sadurunge, platform DeFi paling apik duwe pirang-pirang produk finansial sing diantrekake kanggo para penggemar crypto. Saka macem-macem kemungkinan, ide babagan akun tabungan crypto kayane bakal dadi perhatian. Akun tabungan crypto persis kaya sing dirungokake - ngidini sampeyan ngasilake investasi pasif.

Nanging, dibandhingake karo sistem finansial tradisional, platform DeFi paling apik nawakake suku bunga ing deposito sampeyan. Sadurunge mutusake investasi ing akun tabungan crypto, penting banget kanggo ngerti cara kerja industri kasebut.

Apa Rekening Tabungan Crypto?

Akun tabungan Crypto kaya sing diarani ing timah - akun tabungan kanggo cryptocurrency sampeyan. Aja nyelehake mata uang fiat menyang bank tradisional, sampeyan bakal nambah aset crypto menyang platform pinjaman DeFi. Sabanjure, sampeyan bakal bisa entuk dhuwit ing celengan.

Intine, apa sing sampeyan lakoni yaiku nyilihake aset sampeyan menyang wong sing utang crypto ing platform sing padha. Minangka imbalan, dheweke mbayar suku bunga kanggo nyilih aset crypto sampeyan. Kayane, akun tabungan crypto mbantu dana pinjaman peer-to-peer sing ditawakake platform Defi sing paling apik.

Platform Pinjaman DeFi

Biasane, ing platform utangan terpusat - sampeyan kudu mbukak proses KYC sing rumit kanggo njupuk kauntungan saka akun tabungan. Kajaba iku, suku bunga sing ditawakake bakal ditemtokake dening perusahaan kasebut dhewe. Saliyane, platform DeFi minangka protokol - tegese bisa diakses dening kabeh wong tanpa kudu netepi prosedur KYC.

Ora mung iku, nanging akun nonkustodial, tegese sampeyan ora kudu masrahake dana menyang platform kasebut dhewe. Kaya ngono, platform kredit desentralisasi lan akun tabungan sing ditawakake kanthi otomatis. Iki tegese sistem pamrentahan bakal nemtokake suku bunga.

Ing kasus paling umum, platform kredit DeFi paling apik duwe suku bunga variabel sing adhedhasar sumber lan panjaluk aset ing protokol kasebut. Salajengipun, wong sing nyilih bisa langsung utangan liwat platform DeFi - tanpa kudu mbukak proses verifikasi utawa mriksa kredit.

Kita nutupi topik utangan crypto saka perspektif peminjam kanthi luwih rinci ing bagean sabanjure pandhuan iki. Nanging, sajrone sawetara taun kepungkur, ide babagan utang DeFi wis tuwuh akeh. Sanajan bisa uga duwe suku bunga sing luwih dhuwur kanggo para utang, ora ana verifikasi sing ndadekake platform DeFi luwih apik - utamane kanggo sing dianggep duwe rating kredit sing ala.  

Kepiye Cara Pinjaman DeFi?

Ing platform DeFi paling apik, sampeyan uga bakal nemokake istilah 'pertanian tani' - sing nuduhake staking token ERC-20 kanggo entuk minat. Ing pirang-pirang kasus, akun tabungan crypto lan tani panen beda banget. Mangkene, nalika mbukak liwat platform DeFi, sampeyan bakal dadi panyedhiya likuiditas. Tegese, yen sampeyan setor dana, bakal ditambahake menyang kolam likuiditas.

  • Minangka imbalan kanggo nyedhiyakake likuiditas iki, sampeyan bakal entuk hadiah saka segi minat.
  • Platform kredit desentralisasi mlaku ing protokol otomatis.
  • Contone, platform DeFi paling apik kayata Compound lan Aave wis nggawe dokumentasi dhewe - sing kasedhiya kanggo sapa wae sing bisa diakses.
  • Kabeh transaksi ing platform DeFi kasebut ditindakake liwat kontrak cerdas (Liquidity Pools).

Iki njamin supaya proses utang lan utang ditangani kanthi bener. Kontrak cerdas bakal nglakokake transaksi mung yen kahanan sing wis ditemtokake sing ditemtokake dening platform bisa ditemokake. Kaya ngono, nalika mbukak akun tabungan DeFi, sampeyan intine ngirim modal menyang kontrak cerdas.

Minangka gantine, sampeyan bakal entuk pengembalian kanthi wujud token digital utawa obligasi sing mbuktekake manawa sampeyan duwe aset masing-masing. Ing platform DeFi paling apik, kontrak cerdas kasebut wis diaudit kanthi apik lan kasedhiya kanggo umum. Nanging, kaya sing sampeyan mbayangake - sampeyan bisa uga mbutuhake sawetara ilmu kodhe kanggo verifikasi data.

Dina iki, sampeyan ora mung bisa mbukak akun tabungan crypto, nanging sampeyan uga bisa entuk minat ing pirang-pirang token lan stablecoin ERC-20.

Dadi, apa sampeyan kudu mbukak akun tabungan crypto ing platform DeFi? Kaya sing sampeyan bayangake, mupangat utama mbukak akun tabungan crypto yaiku nampa bunga. Ora mung nyimpen aset digital ing dompet, sampeyan bakal bisa nampa luwih akeh crypto tinimbang sing sampeyan utangake. Penting, sampeyan ora kudu ngangkat driji - amarga bali bakal dibayar kanthi pasif.

Nanging, saiki, akeh investor sing milih nyilihake stablecoin kayata DAI. Iki bakal ngidini sampeyan tuwuh ibukutha tanpa risiko volatilitas sing ana gandhengane karo cryptocurrency konvensional. Kajaba iku, akeh platform DeFi sing ngidini sampeyan entuk token pamrentahan dhewe.

Kanggo mbantu sampeyan ngerti cara kerja akun tabungan crypto, kita wis nggawe conto ing ngisor iki sing nyakup kabeh aspek penting.

  • Coba, sampeyan pengin mbukak akun tabungan crypto kanggo kepemilikan Ethereum.
  • Sampeyan pindhah menyang platform DeFi sing dipilih kanggo nyiyapake akun tabungan crypto.
  • Sambungake platform DeFi menyang dompet cryptocurrency.
  • Pilih Ethereum saka dhaptar koin sing didhukung sing kasedhiya kanggo ngutangi.
  • Platform kasebut bakal nuduhake sepira minat sing bakal ditampa ing saham sampeyan.
  • Pilih pira Ethereum sing pengin saham.
  • Yen wis siyap - konfirmasi investasi.

Elinga yen ing pirang-pirang platform, transaksi kasebut bakal mbayar biaya gas. Kaya ngono, priksa manawa sampeyan wis mriksa biaya sing dibutuhake sadurunge nyiyapake akun tabungan crypto. Saiki, kaya sing wis disinaoni sadurunge - nalika sampeyan nggawe mata uang kripto, sampeyan intine dadi kreditor kripto.

Akeh platform DeFi iki uga nawakake utang crypto - ngidini wong liya nyilih aset sampeyan. Ing kahanan kasebut, sampeyan bakal nggunakake aset digital minangka agunan, tinimbang nyelehake menyang akun tabungan.

Ing bagean ing ngisor iki, kita nerangake carane sampeyan entuk bathi saka kripto crypto ing platform DeFi paling apik.

Pinjaman Crypto ing Platform DeFi

Yen sampeyan peminat crypto, sampeyan bisa uga wis ngerti konsep strategi 'tuku lan tahan'. Cukup, nalika sampeyan 'HODLing' aset digital, sampeyan bakal aman ing dhompet aman - nganti sampeyan siyap kanggo awis.  Nanging, nalika isih ana, sampeyan mung ninggalake dhuwit recehan sing lungguh ing dompet.

Platform kredit lan kredit Crypto nawakake solusi alternatif kanggo iki - supaya sampeyan bisa menehi jaminan aset crypto kanggo nampa utangan.  Ing istilah umum, utang crypto bisa digunakake minangka kuwalik saka akun tabungan. Daripada sampeyan dadi utangan lan entuk kapentingan ing aset sampeyan, sampeyan bakal nggunakake mata uang kripto minangka jaminan kanggo entuk utangan.

Apa Pinjaman Crypto?

Kanggo investasi apa wae, akses menyang likuiditas minangka salah sawijining perhatian utama. Kanthi tembung liyane, paling apik sampeyan bisa bisa awis aset sampeyan ing sembarang titik. Nanging, ora kaya sekuritas tradisional, pasar cryptocurrency rada beda. 

Tuladhane: 

  • Ayo bayangake yen sampeyan duwe 10 BTC, nanging sampeyan ngupayakake likuiditas.
  • Amarga pasar saiki, sampeyan ora pengin adol duweke amarga sampeyan ngarepake yen rega BTC bakal saya mundhak akeh ing jangka panjang. 
  • Kayane sampeyan ora pengin ngilangi crypto sampeyan, amarga yen sampeyan tuku maneh ing wektu mengko - sampeyan bisa uga entuk luwih sithik Bitcoin.

Mangkene platform kreditor crypto diwiwiti.  Ing kahanan kaya ngono, sampeyan bisa nggunakake Bitcoin minangka jaminan, supaya bisa nampa utangan sing dibayar kanthi mata uang crypto utawa fiat.  Nanging, ngelingi sifat koin cryptocurrency sing ora stabil, sampeyan kudu menehi jaminan luwih akeh tinimbang BTC tinimbang utang sing sampeyan tampa. 

Tumume, utang crypto kaya ngono uga mbutuhake sampeyan mbayar biaya marginal. Iki bakal beda-beda saka siji platform DeFi menyang platform liyane. Contone, ing Nexo, sampeyan bisa entuk utangan crypto saka mung APR 5.9%. Dene ing BlockFi, sampeyan bisa entuk suku bunga nganti 4.5%. 

Sawise sampeyan mbayar utang uga bunga, aset crypto sampeyan bakal dikembalikan menyang sampeyan. Simpenan crypto sampeyan mung bakal duwe resiko yen sampeyan gagal mbayar utangan, utawa regane agunan sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan kudu nambah jaminan liyane. 

Salah sawijining kaluwihan utama utang crypto yaiku sampeyan ora kena mriksa verifikasi utawa kredit. Ing istilah sing gampang, dibandhingake karo perbankan tradisional - kredit crypto luwih gampang diakses. Kaya ngono, sampeyan ora kudu mriksa adhedhasar riwayat kredit utawa penghasilan. Platform DeFi paling apik uga ngidini sampeyan mutusake syarat utangan, supaya luwih fleksibel. 

Pinjaman Crypto DeFi Tanpa Jaminan 

Nalika mayoritas platform crypto terpusat mbutuhake sampeyan menehi jaminan, sampeyan uga bisa nemokake platform DeFi sing menehi utang tanpa setor sembarang bondho  Iki utamane diarani utang crypto tanpa jaminan, sing nawakake likuiditas jangka pendek.

 

Contone, salah sawijining platform DeFi paling apik - Aave, menehi sampeyan akses menyang utangan Flash - mula, sampeyan ora diwajibake menehi jaminan.  Nanging, sampeyan bakal bisa nyilih aset sajrone sampeyan mbayar maneh utang sajrone transaksi blockchain. 

Nanging, utang crypto tanpa jaminan kasebut utamane dirancang kanggo pangembang. Iki amarga sampeyan kudu nggawe kontrak cerdas kanggo njaluk utangan, lan mbayar maneh ing transaksi sing padha.  Kaya ngono, yen sampeyan pengin njupuk keuntungan saka utang crypto tanpa collatYa, priksa manawa sampeyan yakin babagan cara proses kasebut. 

Platform Pinjaman Crypto DeFi 

Kaya sing sampeyan ngerteni, platform DeFi paling apik didesentralisasi, transisi kasebut kanthi otomatis, tinimbang ditangani dening wong. Contone, panyedhiya DeFi kaya Aave lan Compound nggunakake kontrak cerdas sing nggunakake algoritma sing mbukak protokol kanggo nggawe pambayaran utangan kanthi otomatis. 

Kajaba iku, protokol kasebut transparan kabeh, amarga dibangun ing blokade. Beda karo platform terpusat, ora ana badan pangaturan - mulane sampeyan entuk akses menyang utang crypto tanpa kudu ngrampungake proses verifikasi.  Kajaba iku, sampeyan bisa entuk utangan crypto ing mata uang fiat, koin DeFi, utawa stablecoin kayata USDT. 

Kepiye Cara Pinjaman Crypto DeFi

Kanggo ngilangi kabut, kita wis nggawe conto cara utang crypto kanthi istilah praktis.

  • Umpamane sampeyan pengin njupuk utang crypto nggunakake koin BTC minangka jaminan.
  • Sampeyan pengin utangan ing UNI.
  • Iki tegese sampeyan kudu nyetor rega saiki UNI karo BTC.
  • Miturut rega pasar saiki, siji UNI udakara padha karo 0.00071284 BTC.
  • Panyedhiya crypto sing dipilih sampeyan mbayar suku bunga 5%.
  • Sawise rong wulan, sampeyan siyap mbayar utangan lan nebus Bitcoin sampeyan.
  • Iki tegese sampeyan kudu setor jumlah utangan ing UNI plus bunga 5%.
  • Sawise mbayar utang maneh, sampeyan bakal nampa setoran Bitcoin maneh.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing conto iki - sampeyan nampa utang ing UNI tanpa kudu adol Bitcoin. Ing sisih liya transaksi kasebut, kreditor crypto nampa UNI asline, uga pembayaran suku bunga 5%. Yen jarene, penting kanggo njupuk volatilitas pasar cryptocurrency kasebut dhewe.

Kayane, sampeyan bisa uga kudu nggunakake agunan. Contone, ing MakeDAO - sampeyan kudu nyiyapake setor minimal 150% saka nilai utangan. Dadi, umpamane sampeyan pengin nyilih UNI regane $ 100. Ing MakerDAO - sampeyan kudu masang BTC regane $ 150 minangka jaminan kanggo entuk utangan.

Yen regane celengan BTC mudhun ngisor $ 150, sampeyan bisa uga kudu mbayar denda likuidasi. Nanging, utang crypto bisa dadi salah sawijining cara sing paling efektif kanggo sampeyan entuk bathi saka ruang DeFi. Sampeyan ora mung bakal menehi akses cepet menyang likuiditas nanging uga nylametake sampeyan saka repot-repot liwat layanan finansial tradisional.

Koin DeFi Paling Apik - Garis Ngisor

Pungkasane, industri DeFi terus berkembang. Mung sawetara wektu, platform DeFi wis bisa tuwuh wiwit dadi bagean eksperimen ing dunia finansial nganti ekosistem gedhe saiki. Sanajan bisa uga katon minangka sektor ceruk saiki, bisa uga aplikasi DeFi bakal diadopsi dening pasar sing luwih jembar. 

Sawise fénoména dadi mainstream, macem-macem aspek DeFi bakal dadi urip lan finansial saben dinane. Kanthi tembung liyane, DeFi duweni potensi ngowahi jagad finansial kaya sing wis dingerteni. 

Nanging, kudu dielingi manawa pasar keuangan desentralisasi isih anyar. Kaya investasi liyane, isih ana risiko ing kene. Kaya ngono, sampeyan bakal migunani yen sampeyan rajin lan entuk wawasan babagan cara sistem finansial enom iki berkembang. 

FAQs

Apa Deifi?

DeFi minangka pendanaan desentralisasi - yaiku istilah sing diwenehake kanggo layanan finansial sing ora duwe otoritas pusat. Kanggo menehi ide sing luwih apik, mayoritas platform finansial saiki dipimpin dening siji perusahaan. Yen dibandhingake, platform DeFi dikelola dening protokol pamrentah sing dibangun ing blokade lan mbukak nggunakake aset terdesentralisasi kayata cryptocurrency.

Apa gunane DeFi?

DeFi minangka sektor sing berkembang pesat. Dina iki, sampeyan bisa nemokake sawetara platform DeFi sing nawakake layanan otomatis. Iki kalebu ijol-ijolan, utangan, utang, asuransi, manajemen aset, lan organisasi liyane sing ora dikontrol dening entitas tunggal.

Apa token DeFi?

Akeh platform DeFi ngluncurake token DeFi asli sing bakal mbantu pamrentahan protokol kasebut. Sing duwe token asli kasebut bisa nampa hak milih ing ekosistem DeFi.

Apa koin DeFi sing paling apik?

Token DeFi paling apik wis misuwur wiwit awal taun 2021. Nalika nulis - sawetara token DeFi paling apik ing babagan kapitalisasi pasar kalebu UNI, LINK, DAI, ZRX, MKR, KOM, lan CAKE.

Kepiye milih koin DeFi sing paling apik kanggo investasi?

Kaya aset sing bisa didol, meh ora bisa prédhiksi koin DeFi sing bakal ngasilake paling dhuwur. Nanging, sampeyan bisa ngerteni luwih akeh babagan pasar DeFi kanthi sinau babagan macem-macem protokol DeFi lan kasus panggunaan.